Pécsről
Pécsről
Menü
 
Pécsi dolgok
 
Látnivalók Pécsen
 
Kisfilmek
 
Képgalériák
 
Fesztiválok, események
 
Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Szavazás
Lezárt szavazások
 
Mindenféle vegyesen

Baranyai rétes

  2007.04.02. 21:04
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg rétesliszt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsír, 1 tojás, csipet só
A töltelékhez: 50 dkg áttört tehéntúró, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 10-15 dkg porcukor, csipet só
A tetejére: 10 dkg margarin, porcukor

Gőzgombóc párolt káposztával

  2007.03.30. 13:20
Gombóc: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tojás, 3 dl langyos tej, 6 dkg zsír, 1 tk. cukor, 2 tk. só, 5 dkg gríz
Párolt káposzta: 2 fej hagyma, 10 dkg zsír, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kg kicsavart savanyú káposzta, 2 babérlevél

Hamis húsleves

  2007.03.30. 13:14
20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, 1 darbka karalábé és zeller, zöldpetrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, fél babérlevél, késhegynyi köménymag, 5 szem szegfűbors, 10 szem fekete bors, só

Mecseki boros csülök

  2007.03.29. 21:33
Hozzávalók: Sertés hátsó csülök (nyers), bacon szalonna, füstölt házi sonka, hagyma, fokhagyma, füstölt kolbász, őrölt fekete bors, gomba, zöldpaprika, paradicsom, tejföl, édes fehérbor, só, vegeta, burgonya, babérlevél, fűszersó.

Zengővárkony szelet burgonyasalátával

  2007.03.29. 21:20
4 szelet sertéskarajt kiklopfolunk, besózunk. 2 vékony szelet füstölt házi sonkát levágunk. 2 tojást keményre főzünk, megtisztítunk, és vékony karikákra vágunk.

Savanyú bableves - Zengővárkony

  2007.03.29. 21:18
30 dkg tarkababot előző este beáztatunk, másnap 10 dkg sárgarépát és petrezselyemgyökeret kockára vágva hozzáadunk, és kevés sóval fedő alatt feltesszük főni. 2 dl tejfölt, 1 egész tojást és 1 evőkanál lisztet összekeverünk. Amikor a bab már megpuhult, a levest behabarjuk, átforraljuk, és 1 evőkanál ecettel ízesítjük.

Sós fonott kalács fűszeres mártókával - Zengővárkony

  2007.03.29. 21:13
1 kg lisztet kimérünk, 2 dl tejet meglangyosítunk. Csipetnyi cukorral, 2,5 dkg élesztővel és egy maréknyi liszttel kovászt készítünk, ezt fél órát kelesztjük. Ezután összedolgozzuk a többi liszttel, 1 egész tojással, és annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk (kb. 4 dl). 2 kávéskanál sót és 1 evőkanál sertészsírt is hozzádagasztunk. Amikor már szép hólyagos a tészta, újra félretesszük, és letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Véres hurka

  2007.03.29. 12:32
Hajdanában nem rizzsel, hanem kukorica-, vagy hajdinakásával készült. Még ízesebb is volt, mint a rizzsel készült. A vért megfőzik, kihülés után ledarálják a főzött bőrkével, fejhússal, tüdővel együtt. Pirított hagymával, sóval, őrölt borssal, paprikával, abalével leforrázott, lehűtött kásával vagy hajdinával keverik össze. Bélbe töltik. 80-90 fokos vízben lassú tűzön főzik egy óra hosszat.

Sült vér

  2007.03.29. 12:32
Hozzávalók: 2 l forrásban lévő víz, benne 1 ek zsír és ek só, kb. fél kg finom kukoricakása, tetézett ek zsíron párolt apróra vagdalt vöröshagyma, 1/2 kk só, 1 ek törtpaprika, fél kk őrölt bors, a tepsi kizsírozásához 1 ek zsír, fél liter nyers vér

Villányi vörösboros csirke

  2007.03.29. 09:46
Hozzávalók: 1,20 kg csirkecomb és mell, 50 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, só, törött bors, rozmaring, 1 dl vörösbor, 5 dkg reszelt sajt, olaj, 1 db vöröshagyma

Villányi rostélyos

  2007.03.29. 09:45
Hozzávalók: 80 dkg marha rostélyos, 5 dkg gomba, 5 dkg vaj, 10 dkg fekete szőlő, 1,5 dl nehéz vörös bor, 1 evőkanál liszt, só, törött bors, olaj, 1 evőkanál citromlé

Villányi marhasült

  2007.03.29. 09:45
Hozzávalók: 80 dkg marhahús (gömbölyű felsál, stefánia, fekete vagy fehérpecsenye), 15 dkg gomba, 2 dl villányi burgundi vörös bor, 15 dkg sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 1 db babérlevél, 1 kiskanál kakukkfű, 1 kiskanál majoranna, 1 evőkanál liszt, olaj, 5 dkg vaj, 15 dkg zöldborsó

Villányi marhafartő

  2007.03.29. 09:44
Hozzávalók: 80 dkg marhafartő, 1 db vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg húsos császár szalonna (füstölt!), 20 dkg gomba, 4 dkg liszt, 3 dl villányi vörös bor, 5 dkg paradicsom, só, bors, 1 db babérlevél, 1 kiskanál kakukkfű, csipet cukor, 15 dkg apró hagyma (gyöngyhagyma), 10 dkg zsír, 2 gerezd fokhagyma

Villányi kolbászleves

  2007.03.29. 09:43
Hozzávalók: 30 dkg füstölt házikolbász, 1 dl villányi vörös bor, 20 dkg sárgarépa, 15 db petrezselyemgyökér, 15 dkg zeller és 15 dkg karalábé, 25 dkg kelbimbó, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors, 4 db tojás, olaj, 10dkg gomba

Villányi húsos palacsinta

  2007.03.29. 09:43
Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 40 dkg sertéshús, 25 dkg főtt füstölt sertéscomb, pirospaprika, só, bors, 2 db vöröshagyma, olaj, vörös boros mártás

Villányi erdész gombócleves

  2007.03.29. 09:42
Hozzávalók: 60 dkg csirkeaprólék, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 2 evőkanál olaj, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 db tojássárgája.
Gombóchoz: 70 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 3 dkg zsír, 1 db tojás, 30 dkg sertéslapocka, só, zsír, 1 db vöröshagyma, törött bors

Villányi boros csülök

  2007.03.29. 09:41
Hozzávalók: 1,5 kg csülök, 3 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 2 dl fehérbor

Köcsögbab

  2007.03.29. 09:28
Hozzávalók (5-6 literes cserépedényhez): 50-60 dkg bab 50-60 dkg füstölthús 3-4 sárgarépa 2-3 petrezselyemgyökér 3 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma törött paprika só

Dödölle vagy krumpligánica

  2007.03.29. 09:21
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 0,5 kg búzaliszt, 4 kanál zsír,1 fej hagyma, pirospaprika, 0,25 l tejföl.

Meggyes prósza

  2007.03.29. 09:20
Hozzávalók 10 főre: 2 l aludttej, 4 tojás, 0,1 kg cukor, só, 4 evőkanál étolaj, 0,4 kg liszt, 0,4 kg magozott meggy.

Tökös-mákos rétes

  2007.03.29. 09:17
Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 16 dkg porcukor, fél citrom héja és a fél citrom, 2 g fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, 12 dkg mák, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 csomag réteslap, 8 dkg vaj, 8 dkg mazsola, 5 dkg vaníliás porcukor, só.

Fokhagymás sült libacomb gánicával

  2007.03.29. 09:11
Hozzávalók 10 személyre: 10 db egész libacomb, 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg fokhagyma, 1,5 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1,5 kg fehérkáposzta, köménymag, cukor, bors, ecet, só

 
Amikor a múzeumokból már elég!
 
Látnivalók a környéken
 
www.idokep.hu
Hőtérkép
 

Locations of visitors to this page

Látogatottság
Indulás: 2007-01-12
 
Gasztronómia
 
Péccsel és Baranyával kapcsolatos honlapok
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kereső
Google
 
BLOG
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2010.03.14. 10:48
2010.02.23. 21:00
2010.02.14. 20:39
2010.01.11. 06:17
2009.12.31. 07:10
Friss hozzászólások
 
Táborok gyerekeknek
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints