Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs
Hozzávalók 4 főre: 80 dkg csont nélküli karaj, 15 dkg friss vagy mirelit medvehagymalevél, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 8 db tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez, só
A medvehagymaleveleket megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, 5 db tojást kevés sóval és medvehagymával elhabarunk, majd forró szalonnazsíron megsütjük. A karajból 4 nyitott szeletet vágunk, s vékonyra kiklopfoljuk. Ráhalmozzuk a medvehagymás omlettet, feltekerjük, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Szokásos módon panírozzuk és kisütjük. Tálaláskor ferdén félbevágjuk, rizzsel kínáljuk.
|