Medvehagymával töltött pulykamellfilé
Hozzávalók 4 főre: 60 dkg pulykamellfilé, 15 dkg friss vagy mirelit medvehagymalevél, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 db tojás, 3 dkg liszt, 8 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt sajt, étolaj a sütéshez, só, esetleg kevés ételízesítő
A medvehagymaleveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, vajban rövid ideig pároljuk, kevés sóval vagy delikáttal ízesítjük. A pulykamellből 4 szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Ráhalmozzuk a vajban párolt medvehagymát, feltekerjük vagy félbehajtjuk, panírozzuk és kisütjük. Tálaláskor ferdén félbevágjuk, reszelt sajttal megszórhatjuk. Ízlés szerint körettel, vagy friss salátával kínáljuk.
|