Rakott medvehagyma
Hozzávalók: 70 dkg levél, 6 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem.
A spenóthoz hasonlóan megfőzzük a levelekt, majd lecsurgatjuk. A sárgarépát és a gombát petrezselyemmel megszórva az olajon puhára pároljuk. A fele margarinnal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, majd beletesszük akinyomkodott medvehagyma felét. Húsevők darált húst is hasnálhatnak hozzá. Kevéske borssal megszórjuk, majd a tejföl felét is ráöntjük. Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel, majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt is. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetjét. Piros Arany pöttyöket csöppenthetünk rá díszítésként, sóval ízlés szerint ízesíthetjük. Sütőben jól átsütjük.
|