Medvehagyma-mézes csirkemellfilé rizzsel
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemellfilé, 8 evőkanál medvehagymaméz, 1 fej fokhagyma, 2-4 evőkanál cukor, 1 kávéskanál étkezési keményítő, kevés citromlé, 50 dkg vegyes idénygyümölcs, körethez: 20 dkg rizs, kevés étolaj.
A fölmelegített mézet összekverjük az áttört fokhagymával és felét az enyhén sózott húsra kenjük, kb. 1 órát állni hagyjuk. Szokásos módon párolt rizst készítünk. A gyümölcsök feléből cukorral, medvehagymamézzel, citromlével és az étkezési keményítővel mártást készítünk. A húst roston vagy kevés olajjal megkent serpenyőben megsütjük. Tálaláskor a rizst formázzuk, a gyümölcsmártást melléöntjük, a hússzeleteket elrendezzük, és rákenjük a maradék fokhagymás mézet. A többi gyümölccsel díszítjük.
|