Baranyai rétes
2007.04.02. 21:04
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg rétesliszt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsír, 1 tojás, csipet só
A töltelékhez: 50 dkg áttört tehéntúró, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 10-15 dkg porcukor, csipet só A tetejére: 10 dkg margarin, porcukor
Elkészítés: Összedolgozzuk a tésztához valókat úgy, hogy sima és rugalmas tésztát kapjunk. Kb. 10 perc pihentetés után nagyon vékonyra nyújtva kenjük meg a fagyos zsírral. Szorosan összegöngyöljük, és hat darabba vágjuk. Letakarva, a gyúródeszkán fél óráig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: simára keverjük a túrót a burgonyával, az egész tojásokkal, a cukorral, a tejföllel és sóval, citromhéjjal ízesitjük. A tésztacipókat külön-külön 20 centi széles és tepsi hosszúságúra nyújtjuk. Mindegyikre hosszában ráterítjük a tölteléket, és a tészta két szélét ráhajtva margarinnal kikent tepsire szorosan egymás mellé fektetjük. Tetejét is olvasztott margarinnal kenjük, és szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve még egyszer megkenjük olvasztott margarinnal, és meghintjük porcukorral.
|