Baranyai böllérpecsenye
2007.04.02. 21:01
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertésmáj, só, bors, fokhagyma, reszelt vöröshagyma, majoranna, 1 tojás
Elkészítés: A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd ebben a zsírban átsütjük a kockákra vágott májat. Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, kiveregetjük. Ezután a májat ledaráljuk, hozzákeverjük a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben (de a majoranna legyen 1 evőkanálnyi). Hozzátesszük a maradék zsírt, 1 tojást keverünk hozzá, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket. Fogpiszkálóval összetűzzük a húst, és kevés olajban kisütjük, a húst forgatva sütés közben. Salátával tálaljuk.
|