Zengővárkony szelet burgonyasalátával
2007.03.29. 21:20
4 szelet sertéskarajt kiklopfolunk, besózunk. 2 vékony szelet füstölt házi sonkát levágunk. 2 tojást keményre főzünk, megtisztítunk, és vékony karikákra vágunk.
A hússzeletekre először sonkát teszünk, erre 2 tojáskarikát fektetünk, beborítjuk a másik szelet hússal, és a széleket jól összenyomkodjuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Vágódeszkán rézsútosan kettévágjuk, és burgonyasalátával kínáljuk.
Burgonyasaláta:
Fél kg krumplit héjában megfőzünk, megtisztítunk, és karikákra vágunk. 5 tojást is keményre főzünk, a héját leszedjük, és ezt is karikákra vágjuk. Egy tálban rétegesen lerakjuk a burgonya- és tojásszeleteket, megsózzuk, és 2 dl tejfölt kanalazunk rá. Lazán összekeverjük, hogy nehogy összetörjön, és behűtjük.
A burgonyasalátát akár előző nap is elkészíthetjük, mert hidegen a legfinomabb.
|