Villányi vörösboros csirke
2007.03.29. 09:46
Hozzávalók: 1,20 kg csirkecomb és mell, 50 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, só, törött bors, rozmaring, 1 dl vörösbor, 5 dkg reszelt sajt, olaj, 1 db vöröshagyma
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát és elkeverjük. A csirkehúst megsózzuk, borsozzuk. A combokat kettévágjuk, a csontok mentén mélyen bevágjuk. A melleket is kettévágjuk vagy felszeleteljük. Megforgatjuk a párolt hagymán. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, cikkekre vágjuk, a csirkéhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt rozmaringgal (vagy 1 ágacska friss rozmaringot teszünk hozzá), ráöntjük a bort és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tűzálló tálra rakjuk, levét áttörjük és rászűrjük. Tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal és sütőben 5 percig sütjük. Galuskával, szarvacskatésztával, vagy burgonyagombóccal tálaljuk.
|