Villányi kolbászleves
2007.03.29. 09:43
Hozzávalók: 30 dkg füstölt házikolbász, 1 dl villányi vörös bor, 20 dkg sárgarépa, 15 db petrezselyemgyökér, 15 dkg zeller és 15 dkg karalábé, 25 dkg kelbimbó, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors, 4 db tojás, olaj, 10dkg gomba
A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, megpirítjuk, majd rátesszük a zöldségeket is. Ráöntjük a bort, felengedjük vízzel, beletesszük a négyfelé vágott kolbászt is, és puhára pároljuk. Ha már puha, kiveszünk a levéből egy félliternyit, lábasban felforraljuk, egyenként beleütünk a forrásban lévő levesbe 4 tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha kezd keményedni, lehet forrón tálalni.
|