Villányi húsos palacsinta
2007.03.29. 09:43
Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 40 dkg sertéshús, 25 dkg főtt füstölt sertéscomb, pirospaprika, só, bors, 2 db vöröshagyma, olaj, vörös boros mártás
A sertéshúst kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra földaraboljuk, kevés olajban megpároljuk, rátesszük a sertéshúst, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kockára vágott füstölt húst, majd az egészet leszűrjük. A leszűrt húsokat ledaráljuk, (ha kell) megsózzuk, borsozzuk és vörös bor mártással lazítjuk. A pörkölt levét vörös boros mártással gazdagítjuk. A palacsintákat megtöltjük a hússal, tányérra téve a mártással leöntjük és forrón tálaljuk.
|