Fokhagymás sült libacomb gánicával
2007.03.29. 09:11
Hozzávalók 10 személyre: 10 db egész libacomb, 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg fokhagyma, 1,5 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1,5 kg fehérkáposzta, köménymag, cukor, bors, ecet, só
A libacombot sóval, borssal, fokhagymával, vöröshagymával befűszerezzük, két napig pácoljuk, majd sütőben puhára sütjük. A gánicát elkészítjük: a burgonyát tisztítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd levében összetörjük, a tűzre visszatéve liszt hozzáadásával sűrűre főzzük. Kanállal tepsibe szaggatjuk, zsírban pirított hagymával és tejföllel meglocsoljuk és pirosra sütjük. A káposztát megpároljuk. A libacombot mgsült gánicával és párolt káposztával tálaljuk.
|