Zengővárkonyi sertéstekercs
2007.03.29. 08:50
Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy szelet sertéscomb, 15-20 dkg sonka, 30 dkg trappista sajt, 15 dkg csemegeuborka, 10 dkg liszt, 2 db tojás, 15-20 dkg zsemlemorzsa, olaj, 60 dkg burgonya, 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, karfiol, zöldborsó, kukorica, zöldbab stb.), só
Elkészítés: A combszeleteket vékonyra kiverjük. Ráhelyezzük a sonkát, sajtot, csemegeuborkát és felgöngyöljük. Panírozzuk és olajban kisüjük. Hasábburgonyával és angolkörettel tálaljuk.
Az angolkörethez a felsorolt zöldségeket vajon kevés sóval puhára pároljuk. (Angolköret helyett tálalhatjuk tejszines kapormártással is.)
|