Csirkék a csalitosban
Hozzávalók: egy csirkemell filé kettévágva, 1 csomag mirelit leves tészta, chorizo - vagy más szárazkolbász - karikák, ízlés szerint, egy tubus krémsajt, néhány levél medvehagyma, ennek hiányában bazsalikom, vagy bármi más fűszer, néhány szem koktélparadicsom
Elkészítés:
A csirkemelleket félbe vágtam, könyvszerűen széthajtottam, erősen kiklopfoltam. Nyomtam az egyik felére a krémsajtból, erre dobáltam a chorizo karikákat, ráfektettem 2-3 medvehagyma levelet, becsuktam a "könyvet", és az előzőleg vékonyra nyújtott levelestészta négyzetre tettem. Bebugyoláltam, lekentem kevéske olajjal, és ment a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Magamnak csináltam egy vega darabot: ugyanúgy krémsajt került bele, de a kolbász és a csirke helyett csak medvehagyma, abból viszont jóval több, mint a húsos batyuba, plusz még két szem koktélparadicsomot is beleaprítottam. 200 fokon 35 percig sültek a csomagok. Kiadós, laktató főfogás a végeredmény, és ami külön jó benne, hogy köretet nem igényel, de valami kis saláta, esetleg savanyúság remekül kiegészíti. A krémsajttól nagyon kellemes lett az összhatás. Ráadásul ezer változatban készíthető el.
|