A Magyar-osztrák cukrászkiállítás, a 24 marcipán keretbe foglalt, festett portré életre kelti közös történelmünk nagyjait Árpád fejedelemtől, Károly királyon át Zita királynőig. A pécsi székesegyház mellett más meglepetések is várják a kiállítás vendégeit, mint például a 800 kilós hét emeletes marcipán torta (csak az összerakása 300 órányi munkát igényelt!), vagy a hortobágyi ménest, mesejeleneteket, kaktuszokat, hímzett párnákat, kalocsai csipkéket, goblein bútorokat ábrázoló marcipán művek.
Gonda Tibor Pécs alpolgármestere, a DRIB elnöke a magyar-osztrák kiállítás megnyitásakor megköszönte Szabó Károly úrnak a választást, mellyel a sétálóutca új színfolttal gazdagodhat, a helybéli gasztronómusok pedig követendő példát láthatnak a cukrászmester tevékenységében. Kiemelte továbbá, hogy a baranyai megyeszékhely messze kiemelkedik Dunántúl ifjúsági turizmusában, tehát lesz mindig érdeklődő, akit az édes meglepetések érdekelni fognak. A látogatók a későbbiekben megtanulhatják majd saját kezűleg is készíteni kedvenc figuráikat marcipánból.
És végül egy érdekesség, melyet a megnyitón árult el Karcsi bácsi. A pécsi pezsgőgyár gyöngyöző nedűjét is felhasználva új terméket állítottak elő, hogy emléket állítsanak a nagymúltú gyárnak. A pezsgő azonban alacsony alkoholtartalommal rendelkezik, ezért a megnyitón is megjelenő osztrák ipartestület arisztokratái javaslatára Franciaországból hozatja az aromát, így kellő alkoholtartalmat tud elérni a kis bonbonokban. És még megannyi trükk és mesterségbeli fogás kell mindahhoz, amit a pécsi Király utcai kiállítás látogatója megtudhat, ha ellátogat az újonnan megnyílt termekbe, ahol az osztrák cukrászok mesterművei is láthatók.