"Fecskefészek"
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csont nélküli sertéskaraj, 8 dkg bacon szalonna, 7 db tojás, 10 dkg liszt, 12 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg medvehagymalevél, 2 liter olaj a sütéshez, só
A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, sózzuk, és vékonyra klopfoljuk. 4 db tojást megfőzünk, a medvehagymaleveleket megtisztítjuk, és kevés zsiradékon megpároljuk. Egy karajfilé közepére vékonyra szelt szalonnát, medvehagyma evelekt, és egy egész főtt tojást helyezünk, a másik hússal betakarjuk, szélét jól összenyomkodjuk, esetleg pár hústűvel rögzítjük. Szokásos módon panírozzuk, és bő olajban sütjük. Tálaláskor ferdén félbevágjuk, törekedjünk rá, hogy a tojást középen vágjuk el, így mutatósabb lesz. Sós burgonyával és fris salátával köríthetjük.
|