Húsleves medvehagymás grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhalábszár vagy húsos karajcsont, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, hagyma, paprika, paradicsom), só, pár szem egész bors, a grízgaluskához: 1 db tojás, 5 dkg búzadara, késhegynyi sütőpor, 5 dkg medvehagymalevél, delikát
A jól megmosott húst vagy csontot 3 liter hideg vízben a fűszerekkel együtt főni tesszük. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket, és nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. A tojást felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a sütőport, a kevés ételízesítőt, és a nagyon apróra vágott medvehagymaleveleket. Legalább fél ráig állni hagyjuk, majd kanállal a leszűrt levesbe szagatjuk. Lassan főzzük kb. 20 percig.
|